Az Egyiksem Párt hivatalos oldala

 Haza I Egyház I Munka I Külpolitika I Honvédelem I Népvédelem I Szociálpolitika I Önkormányzat      

Keresés:
Utolsó módosítás: 2015.04.06.  hétfő Egyiksem párt alapítva 2009
Főoldal >> Meghívó a parlamenten kívüli pártok, civil szervezetek, politikai mozgalmak részére

Meghívó a parlamenten kívüli pártok, civil szervezetek, politikai mozgalmak részére

A kis szervezetek részére lehetőség a bemutatkozásra, szövetségesek keresése, együttműködések és világmegváltások

Tisztelt Pártok, Szervezetek!

A szeptemberben elküldött meghívóban nagyratörő vágyaink szerint -bár feltételes módon - a Parlament szerepelt helyszínként.

Több hónapi destruktív papírtologatás után, rengeteg telefonálás és személyes tárgyalás után ( közben a két házelnök össze - vissza kavarta a viszonylag egyszerű kérést: - termet kértünk - ) azt a választ kaptuk, hogy a Parlament nem a pártérdekek céljaira szolgál, hanem a törvényalkotás helye.... (no comment)

Így - bár tudjuk, hogy nagyon nagy erő van bennünk, nincs akadály, nincs az a fal, amin ne bírnánk áttörni - arra a meggyőződésre jutottunk, hogy a helyszín fontos, de az erőinket inkább arra tartogatjuk, hogy azokat kiebrudaljuk, akik nem odavalók.


szerintetek kié a jövő győzelme???

Emiatt egy szerényebb, de tisztességes helyszínt találtunk, ahová kisebb létszámban, de talán emberileg közelebbi nexusban tarthatjuk meg a fórumot.

A találkozó lényege, hogy egymásra találjanak, jó gondolatokat átadhassanak, egymást erősíthessék, egymásból erőt nyerhessenek azok a szervezetek, amelyek egyedül keresték eddig a helyes utat.
Nagyon sok visszajelzés érkezett a kezdeményezésünkre, így abban a helyzetben vagyunk, hogy a kisebb terem miatt kérhetjük, hogy a jelzett 10 résztvevő helyett csak 5 fő jöjjön szervezetenként.

A RENDEZVÉNY PROGRAMJAI link

 

MEGHÍVÓ link

 

JELENTKEZÉS link

 

Akik eddig elküldték a részvételi szándékukat, azoknak köszönjük, rendben van, amennyiben változás lenne az általuk küldött jelentkezésben, azt kérem, jelezzék.

Íme az a régi új meghívó:

Felhívás a Parlamenten kívüli pártoknak, civil szervezeteknek!


Parlamenten kívüli új, friss fórum! Lehetőség sajtónyilvánosságra is a kisebb újabb pártoknak, civil szervezeteknek.

A téli időszakban a Parlamenten kívüli pártok és politikai jellegű szervezetek, civil struktúrák részére konferencia kerül megszervezésre.

A helyszín: 1012 Budapest, I. kerület, Kuny Domokos u. 13-15, emeleti nagy előadóterem.

Dátum: 2009. december 15.


A kezdeményezés célja:

* a parlamenten kívüli pártok, civil szervezetek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra
* egymás megismerésére
* vitára
* álláspontok ütköztetésére
* egyeztetésére
* sajtónyilvánosságra

A rendezvényt szándékaink szerint ismétlődően megrendezzük, melyben kialakulhat egy konstruktív, parlamenten kívüli új, friss fórum.

Miért fontos ez?

* A kisebb, médiától elzárt pártok nem ismerik egymás céljait, akár ugyanazon a síkon mozognak, de nem találnak egymásra.

* A nagyközönség szeretné megismerni ezeket a kisebb pártokat.

* A parlamenti pártok előnyben vannak, mivel folyamatosan a képernyőn szerepelnek.

* A kisebb pártok csak akkor kapnak figyelmet a médiában, ha - akár méltatlan módon - bulvárhírt kreálnak.

* Az együttműködés lehetőségéről és a bemutatkozásokból, vitákból ezúton a parlamenti pártok is, a lakosság is tájékozódhat.

A részvétel ingyenes. . A konferencián szervezetenként összesen 10 perc lehetőség nyílik a bemutatkozásra. A meghívás az anyaszervezetnek szól, a tagszervezetek is jelezhetik részvételüket, de nem valószínű, hogy beférnek.

Elvárjuk a résztvevőktől a rendezvény egész időtartalmán való részvételt.
A konferencia végén időt biztosítunk a hasonló értékrendet képviselőknek álláspontjaik egyeztetésére.
A részvétel pártonként, szervezetenként 5 fővel regisztrálható.
A konferenciára regisztrálás a mellékelt regisztrációs lapon történik.
A regisztrációs lap visszaküldését elektronikus levélben, vagy postai úton, a

Megoldás: Egyiksem, Civilkontroll Párt,

8638 Balatonlelle, Petőfi u 3763/2 címre, vagy

[email protected] címre  kérjük.

A regisztrációs levelek beérkezésének időpontja határozza meg az ülésrendet és a bemutatkozás sorrendjét.

Előzetes, info: Békési Béla főtitkár

20/9283 266 [email protected] www.egyiksem.hu
 

 

 

 

Elküldöm ezt a cikket

 

 

Hozzászólások

 

Békési Béla

2009-12-17 19:25

Kedves Sámán!

Köszönjük a levelét, a Részvételi Demokrácia Hálózat neve is biztató.
A teljes név: Megoldás: Egyiksem! Civilkontroll Párt
Azaz hisszük, hogy nem a pártokban kell gondolkodni, hanem a civil kontrollban, de ezt párt útján gondoltuk mwegoldani, mivel ma ez a leghatékonyabb érdekérvényesítési forma lehet.

Persze paradox, hisz a hatalmon lévők már elfelejtik, milyen célokkal indultak el, de nekünk elég jó a memóriánk, talán tartásunk is lesz annyi, hogy ne éljünk vissza a helyzettel, ha odajutnánk.

Én nem értem ezt a nagy félelmet a jelöltállítástól. Vagy összejön vagy nem.

Köszönjük a hozzászólását és az ajánlott oldalt megnézzük, hát London egy kicsit messzebb van...

saman

2009-12-14 18:53

Kedves Béla!

Tiszteletreméltó kezdeményezés a civil kontroll ügyében tevékenykedni, vagy általában a hazai civil érdekképvisleteket komolybb érdekképviseleti aktivitásra buzdítani.

A Részvételi Demokrácia Hálózatban is hasonló a missziónk.

Szükség lenne arra, hogy a rendsszerváltás óta egyre szinvonaltalanabbul teljesítő politikai elitet leváltsa egy új.

Ezt a két kérdést azonban nem biztos, hogy így ebben a formában össze lehet mosni.

Számomra a \"civilkontroll párt\" egy FIDESZ-es képzavar. Orbán hisz abban, hogy az ellenzéken kívül semmilyen kontrollra sincsen szükség, civil kontrollra pedig végképp nincs. Sőt ellenzéki kontrollra sincs szükség. (Amikor ő van ellenzékben, olyankor nem beszél a kormánnyal, amikor meg ő van kormányon, akkor nem beszél ez ellenzékkel.)

Ezt a paradigmát nem tudom, hogy mi oldhatná fel... Egyelőre sem civil sem poliitkai erő nem jelentkezett arra, hogy kezdjünk ezzel valamit.

Más iránynak tartom az állampolgári önszerveződések világának megerősítését és a parlamenti pártok síkját. A parlamenti pártok (jelen esetben látatlanban had előlegezemm meg azt a bizalmat, hogy az Ön pártja ilyen akar lenni), nem pótolják a civil kontrollt, nem különbözik a FIDESZ és az MSZP tevékenységétől, ha a részvételi demokráciát a pártok saját tevékenységük erősítéseként értelmezik.

Ezt én párt HR-nek hívom. Egy pártnek is nagy mozgósítóerővel kell rendelkeznie, komoly erőfeszítés egy országos listaállításig eljutni, komoly feladat átvergődni az alapítás korának gyermekbetegségein, ehhez a közösségfejlesztés társadalmi tervezés ágának technikái éppen úgy használhatók, mint általában a részvételi demokrácia fejlesztésére, de ettől még világosan kell kezelni az ezzel kapcsolatos határokat.

Biztosan elmennék a rendezvényükre, mint a terület elkötelezett figurája, de sajnos Londonban vagyok, így erre nincs reális lehetőség.

Ha a reszvetelidemokracia.blog.hun bármi értékeset találnak ahhoz, hogy akár pártként akár civil mozgalomként lépéseket tegyenek a megfogalmazott célok irányába, akkor felhatalmazom Önöket, hogy bármikor bármit felhasználjanak a tevékenységükhöz.

no name

2009-12-09 03:16

Tisztelt Békési Béla Úr!

Nagyszerű dolog, ha mindenki elmondhatja a véleményét, a politikusokról, a pártok politikájáról.
Ez a kifejezést azért írom le, mert a Kádári rendszerben ezt nem tehettük meg, hiába a akartuk terorban éltünk, szellemileg voltunk terorizálva. 50-év f elettiek másképen látjuk a helyzetünket, hiszen a politika határozza meg a Magyar emberek életét. a 2002 évi, a 2006-évi választás félre vezetett magyarországi választó Polgárok nagyon nagy része egy manipulált választók voltak.
Ennek óriási árát fizetjük most, szinte minden területen. Én a Kádári rendszerben is az adófizető állampolgár voltam, május 16-án, mert ekkor kellet az adót befizetni. (75% elvonás volt), többi napokon nem állampolgár voltam, politikailag.
Gondolkodásomat a tapasztalatra alapozom,és a véleményem a mai politikai helyzetről egyszerű.
ha túl szét aprózzuk a politikával foglalkozó kevés honfitársaim akaratát, akkor mindíg azok kerűlnek a hatalomba akik nem érdemlik meg, csalással jutnak a hatalomba, és ezt a választó polgárok megdolgozásával érték el, érik el.

Teljesen elfogadom azon véleményét, hogy egy nagy többséggel hatalomba jutatott párt szabadon és kontrol nélkül tud saját ízlésének megfelelő törvényeket alkotni! elmúlt évek ezt igazolják. Jogos a véleménye, kell a kontrol. De továbbra is azt vallom az elszórt gondolatok nem képesek megfelelően szolgálni a nagyon sok és valódi feladatok meghozatalát.

Túl sok égető probléma halmazódot fel,mert a Magyar sajátosság miatt nincs összefogás a Magyaroknál. Történelmünk sem volt elég ahhoz ezt megértsék a politikai területre tévedt és kulturált képzet honfitársaink. Nagyon sokan azt valják amit Ön, és a baráti köre. A Fideszre tett álláspontja is téves. Szerintem megfeledkezik arról, hogy egyszer kerűltek a hatalomba, és a politikai partnereik nem voltak a partnerek az átalakításban, Kisgazda párt, MDF. Két évig azt tanúlták mi is a hataloban a politikai viselkedés, és a politikai tárasai viselkedése az elmúlt évek során bizonyítotálk kik is valójában. Kell ettől jobb tapasztalat? Nem állítom a Fidesz minden tevékenységével egyetértek, de amit csinált az első hatalmi poziciójában egy furcsa házaságban, és egy gőgös ellenzék szorításában tette. Nem állok messze a valóságtól ha ki mondom az MSZP már akkor is olyan pénzügyi háteret tudott maga mögött amit az elmúlt 8 évben gigászi összegekkel töltött fel.

Én azt látom, ha Magyarország elmulassza a kínált lehetőséget a valódi rendszer váltás befejezésére, és az MSZP és SZDSZ, MDF még létező embereit távol tartja a következő hatalmi pozicióból, akkor van esélye a lassú és nagyon sok gondal járó felemelkedés útjára lépni.

Hihetetlen harc folyik a sok pénzel rendelkező és a kevés pénzel rendelkező két nagy párt között.
Ön jól látja a képzett barátai és politikai egyetértésben lévő honfitársai csak azért próbálnak meg mindent, ami az ismertséghez jutassa a pártjukat, mert hiányzik a szükséges pénz. A politikához meg elsősorban pénz kell, és csak pénzel lehet ismeretséget szerezni.

A konferenciával is lehet ismeretséghez jutni, de az idő rövidsége miatt átütő sikert nem tud elkérni. Nem ismerem a valós politikai céljaikat, de nem lehet más mint a Magyarok jobb életre való jogának megteremtése. Be kell látnunk ehhez a Politikába kell be kerűlni, hogy az elképzelésüket végre tudják hajtani. ( megcsinálni?).

A Párt finanszírozási törvényünk erre nem ad fedezetet. reálisan látva ezért mondtam korábban és most is,ez a gátja a valódi előre lépés egyik mozgatójának. Közel a 60-hoz már nem látok mást mint a Magyarok összefogását az együttgondolkodásban nehezen lehet eredményt elérni, de mondjon nekem a környező országban olyan népet aki ennyire szét tud húzni? Miértvan ez? Mindenképpen az oktatásban kell keresni a hibát? Van az oktatában olyan fejezet, hogy az olvasás és a számolás megtanúlása után a törvényeinkről, a toleranciáról, a demokratikus életről tanítanának az általános iskolákban? Ki ezért a felelős? ne feledkezzünk meg arról, hogy a komunnista évek alatt mit tanítottak velünk!! A cigányság elnyomása hihetetlen feszültséget fog eredményezni. 60-as évek amerikája jól példázza ezt, a feketék harcaira mindenki nek van tudomása.

A mai Magyarországi politikának , alapja végűl is a Kádár rendszerben alapozódott meg, és még nem alakult át a mai szabadságunknak megfelelő oktatási rendszer kiépítésére. 20-év telt el a rendszer \"váltás\" óta! nem azzal kezdet az MDF kormány , hogy küzdjön a régi rendszer embereivel? Régi rendszer emberei mindent megtettek, hogy elérjék,és elis érték a hatalomba való vissza téréshez. Kellet az SZDSZ árúlása is, de most is náluk van a pénz arra.hogy a következő 4-év eltelte után, megint vissza térjenek. Ezt azért állítom, mert a pénz megszezéséne kívűl nagyon keveset tettek azelmúlt közel 8 év alatt!! Lehet minden nevet-liberalizmus stb rájuk ragaztani, de valójában a kommunista felfogás szerint tudnak csak gondolkozni,mert abban nevelkedtek és megszokták a gátlántalanságot. Könyörtelen hozzáállásuk az oktatáshoz , az EURÓPAI felzárkóztatási pénzekhez, mely Magyarországot kéne fejlődés útjára állítsa, stb, mind a saját jövőjük pénzügyi megalapozását szolgálják. Olyan kifinomult technikával tudnak lopni a pénzből,melynek a közelébe kerűlnek, hogy azt kevesen ismerik fel.

Természetesen nagyra értékelem az erőfeszítésüket, és a bátorságukat csodálom és szurkolok a ki tűzött céljukat érjék el. De most a Magyar Nemzetnek elsősorban az MSZP, SZDSZ, és az MDF, hazaárúló politikai garnitúrájának, távoltartása a hatalomból a célja az Országnak.

Az teljesen elfogadhatatlan felfogásamit a Fideszre tett ki jelentése. Szerintem Ön is abból a suttogó Magyar politikai sajátosságú hírekből merítette ezt az álláspontját.
Tények azért tények maradnak, hogy az elmúlt közel 8-év politikája a Fidesznek nem volt egyszerű, és mindenben sikeres, de tudomásul kell venni , csak ezt tudta megtenni, mint ellenzékben lévő párt meg tud tenni a magyar törvények tiszteletben tartásával, mely egy parlamenti pártnak kötelező be tartania. De nem csak az ellenzéknek!! Ebből is le vonva a tanúlságot csak a politikát vállaló honfitársaink tudják elérni az összefogást. Szerintem a sok kis Párt alakulása, tiszteletre méltó küzdelmei, a régi elvtársaknak segít.

Nagy a nyomás a lakosság józan részéről , hogy nyerjen a Fidesz , de minden más most csak ártana Magyarországnak! De Önöknek a Pártjuk támogatásával akár egyeztetéssel a politikai elvárásokról, és korekt megállapodással, ez kell legyen az elsődleges céljuk.

ha sok fajta gondolkodást akarunk összerakni, nem biztos, hogy eredményesen fogja szolgálni a szegény és elkeseredett Magyarországot.

Látni, mindjárt elő jön a Fasiszta gondolkodás, mellyel azokat csapják be akik nem értik a politika lényegét. Egyszerűen a szavazó réteghez tartozó Magyar állampolgárok! Lázsd a Jobbikot. Szerintem szörnyű, hogy a politikai szereplés vágya ilyen szörnyű dolgokat hoz felszínre mai Magyarországon! Nem tanúltak a történelemből? Kik ezek? Nem lehet a finanszírozásuk háterét felderíteni, és nyilvánosságra hozni? Ezek megint olyan felfogásban szédítik a követőjüket, mint a kommunisták csinálták, az elmúlt évtizedekben! Látni a kormánynak volna a dolga ki deríteni ki finanszírozza a Gárdának költségeit? kinek kell ez a politika? Az EURÓPAI ÚNIÓ tagjaiként ezt miért engedi meg az MSZP? Fidesz világosan ki jelentete, hogy nem érdekli a jobbik! De ha a parlamentbe be jut a jobbik akkor az nagyon nagy kárt okoz Magyarországnak! Ausztria példája ezt bizonyítota. Más a helyzet az ÚNIÓ tagságunkkal, mint korábban volt. Fidesznek az új parlamentbe ha nem lessz a jobbik szavazatával fogja a törvényeket meghozni, mely szükséges Magyarország átalakítására, az bizony nagyon nagy kárral fog járni, mert az MSZP mint ellenzék erre fog játszani, nem az Ország javítását fogja előre vinni, hanem a bélyeget a Fideszre sütni!!

Ezért tértem ki erre, mert most is ez van a Fideszre rá sütött az MSZP, SZDSZ , hogy a szélső jobbot támogatja, és egyet sem mondok az MSZP politikájából jöttekk elő, (lehet, hogy támogatták is titokban a jobbikot), azért hogy a Fideszre korábban rá sütött bélyegeket újra és újra előhúzzák, hiszen itt van a választási időszak kezdete! Ezzel is a saját rosz politikájukról profi módon el tereljék az emberek és a sajtó figyelmét.

Hát a sajtó az a politika csinálója, és a sajtót pénzelő háttér \"maffia\" megfelelően mozgatja a sajtót, ahogyan csak akarja, talán most van olyan érzése az egyszerű Magyarnak ez is vissza húzódott egy kicsit,mert olyan nagy a változásra az igény Magyarországon, mely már ilyen be vált módszerrel nehezen finanszírozható.

Bocsánat a sok és mindent sűríteni akaró kifejezéseimért de erről sajnos keveset nem lehet leírni annyira sok a feszítő és megoldatlan baj ma .

No name

2009-12-09 03:15

Tisztelt Békési Béla Úr!

Az Ön és baráti köre által szervezett új párt alapítása, a választások közelettével teljesen értelmetlen, mert Magyarországon megvannak a kialakult és bevezetett politikai Pártok.

Van minden féle írányzat. Én MSZP(MSZMP) ellenes vagyok és szélső Jobb ellenes, hiszen ezek nem a Magyar emberek érdekeit képviselik. Ezek saját érdekeiket, és a hatalmi vágy vezényli őket, demagóg elfogadhatatlan érveiket csak az elkeseredett tömeg tudja elfogadni.

Mai Európai szövetségünk helyzete miatt káros Magyarország számára egy új Párt.
Az MSZP egy régi rendszer kiszolgálóinak stilusával az emberek butításával, hazugságaikkal
tönkre tették a Magyar gazadaságot és ezáltal elszegényítették a tömegeket.
Hazugsággal hosszú távon nem lehet Politikai Pártot fenn tartani a szabadválasztásos demokráciákban.
A Demokráciát az iskolában kell megtanúlni, ehhez több generáció kell.

Magyarországot az EURÓPAI jobb-közép felfogású Pártok tudják hatalomban a fejlődésre vezetni az országot. Nem a régi Magyarországi jobboldalra kell gondolni.

Jó példa a Német történelem, a II világháború utáni Németországot felépítették,nagyon kemény munkával, a jobboldal tudta elérni.

Új párt alapításal a Magyarok szét forgácsolják az erőiket. Lázsd a Centrum Pártot. stb.
Az MDF-ben nem jól Politizálnak ezért azt folyamatosan el fog tűnni. SZDSZ szintén.

Hibátlanok nem vagyunk, de most a Magyaroknak Össze kéne fogni-Civilek, Polgárok, mindenki aki

valódi RENDSZER VÁLLTÁST szeretne. A Nyugateurópai életetre még két kormány időszak után lehet

rá térni. Politikát Civilenknek kell befolyásolni, sok Pártal széthul Magyarország. Különösen igaz ez a Választás előtti pár hónapja alakult Pártokra. Mire országosan ismerté-elfogadottá válik túl sok pénzben van, és ezért nagyon nehéz bejutni a Parlamentben.

Szerintem a mai Politikai Pártok közül a Fidesz az mely rendelkezik a Nyugateurópai Demokrácia olyan ismeretével, mely a mostani helyzetben megoldásnak megfelelő Magyarország számára.

Nem tökéletes ez a párt sem, de van olyan hátere, mely a fejlődést garantálja, de a Civileknek kell befolyásolnunk, hogy az emberek érdekét szolgálja. Tudják, ha nem eszt teszik akkor a sülyesztőbe kerűlnek.

Új Pártal csak az erőket forgácsolják szét, ezért csak jó egésséget kívánok, és Civilként többre mennének a Barátaival, és a környezete ahol Élnek.

Magyarország mindennél fontosabb kell legyen. Demokrácia a törvények betartása nem harácsolásra való TÖRVÉNYEKKEL RÁLEHET EGY ILYEN DOLGOS NÉPET VEZETNI A JOBB ÉLETRE, MELYHEZ NAGYON SOK TÜRELEM TISZTELET ÉS ERŐ KELL.

A Kommunizmust nem lehet olyan könnyen elfelejteni, főleg ha vissza sunnyogott Magyarországra.
De ha Önöknek a Barátaival nagyon sok milliárdjai vannak akkor sem látok értelmét új Párt alapítására, mert ez kis ország és ennyi ingyen élőt nem tud eltartani. Miliárdjaikat Magyar találmányra költsék.Ne a reklámosokat gazdagítsák, mert a talámány később pénzt hoz az Országnak,mely a jobb élet alapja. Dolgozni kell, sok munka van egy ilyen elmaradott szegény országban, melynek az Oktatása rendbe tételével sokkal többre ÉRDEMES mint manapság.

Jó egéséget kívánok, sok munkát a környezetének, és ez ma a megélhetését biztosítja a Magyar embereknek.

katalin

2009-12-08 00:18

Tisztelt Béla Békési!

Remelem ez a talalkozo meghozza a gyumölcset oly annyira, hogy bekerulhetnek a Parlamentbe es hallatjak hangukat a nepert az emberi sorsokert! Talan meg hatalomra is kerulhetnenek uj szemlelettel es az orszag erdekeben. Mert ahogy itt nezem a hireket a Fidesz reszeröl az elmult 8 ev alatt hatalmi harc folyik es nem az orszag erdeket tartjak szemelött- igaz azt is lehet mondani, hogy azt csinaljak, de csak szoban. Tenni nem tesznek semmit meg a partok ki sem mondtak mit akarnak mar is az a valasz, hogy nem! Szoval akik most a Parlamentben ulnek kepviselök es kepviselö asszonyok ugy tesznek, mint az elsöbe jaro iskolasok! Azt gondoljak, hogy erdekes es mosolyra fakaszto megjegyzeseket tesznek pedig sirniuk kellene, mindazon ahogy viselkednek. Nagy penzeket szakitanak le havonta a semmit tevesukkel, adot nem fizetnek! Csak azt nem ertem akkor miert követelik meg a Magyar allampolgaroktol, hogy jövedelmuk utan adot fizessenek, ha azok sem teszik akik hozzak a törvenyeket. Ugy tudom a kepviselöket a nep vallasztotta meg, elösködnek a nemzeten es a jobbulasert nem tesznek semmit! A vallalkozokat megölik az ado rendszerrel.Az allampolgaroktol igy vagy ugy behajtjak az adot ellehetetlenitik a megelhetest, az arak magasak a fizetesek alacsonyak, a nyugdijak semmit nem ernek.Nem kell szepiteni a dolgokat, de akik elhiszik azt a sok zagyvasagot amit mondanak azok meg is erdemlik a sorsukat. Az emberek elfelejtettek gondolkodni? Nem latjak mi folyik körulöttuk? Sajnos a magyar nemzet mindig ilyen volt irigy es mindent kiabalt a masikra aki többre vitte mint a nagyhanguak, feljelentgettek egymast stb. Lasd oktober 23! Ugy unnepeltek, hogy mindent szetvertek, felgyujtottak azert hogy legyen mit helyre hozni (ami termeszetesen nem keves penzbe kerult) Hol iteltek el ezeket az embereket a felbujtoikat akik a szikrat adtak ahhoz, hogy mind ez bekövetkezhessen? Rendörseg aki a dolgat tette azt mindenki tamadta es elitelte azert, hogy vedtek a vagyont! A Fegyveres testuletek minden orszag eröszakszervezete, akik vedik a hatalmon levöket es az orszag allampolgarait az ilyenekkel szemben akik ezt tettek! Kerdezem en kinek kellett volna bocsanatot kerni az ösöktöl akik az orszag jobbatetelen dolgoztak_nem hiszem, hogy azoknak akiket felkertek erre, hanem azoknak akiknek a legnagyobb hangjuk volt! Ilyen elkepesztö dolog nincs sehol, hogy csaladokat, baratokat összeveszitenek azert,mert mas a politikai nezete, megverik, megrugdossak egymast es meg le is köpik( ez milyen emberi viselkedes, milyen demokracia?) Kivanom a Magyar nepnek jöjjön meg az esze es olyan partra tegyek le szavazataikat akik meg nem voltak a Parlamentben nem igertek meg semmit nem a hatalmi vagy hajtja öket, hanem a tenni akaras a szebb jövö! Itt sajnos most ez a valsag is közrejatszik abban, hogy meg rosszabb a helyzet mint eddig volt, de ez tapasztalhato az egesz vilagon, a Magyartol sokkal gazdagabb orszagokban is, ugy hogy ezert a vilag valsag is közrejatszott abban ami most magyarorszagon is tapasztalhato! A legnagyobb valsagot a moralis valsag okozta, a partok nem egymast segitve a jobbulas utjat kerestek hanem azt ki -kinek hogy tud betartani! De ezt az egesz helyzetet azok okoztak akik a parlament ulestermeben ulnek vagy oda se mennek, ujsagot olvasnak, telefonon beszelnek, vagy betartanak azert egymasnak, hogy ne legyen jo a nemzetnek es egymasra mutogatnak! Minden esetre en nagyon szomoru vagyok a törtenesek miatt es azon vagyok elcsodalkozva, hogy a nep olyan mint a borju, nem gondolkodik es nem kerik szamon a kepviselöket a viselkedesukön es nem is hivjak vissza öket, hogy allj meg en nem ezt vagy mi nem ezt akartuk! Csak azzal, hogy szidjuk egymast egymasra mutogatunk azzal nem lesz jobb, de egy ertelmes javaslatot nem tesznek le a szebb jövö megteremtese erdekeben. Ez olyan mint otthon, ha van anyagi fedezet jol elunk, ha ures a zsebunk akkor mar ezt nem lehet elmondani, de hiaba mondana egy szegeny ember gyere inkabb hozzam, mert en többet tudok neked nyujtani! Hogy es miböl? Most a következö 4 ev is azzal fog eltelni, es a szlogeneket fogjuk hallani \" Uresen kaptuk meg az allam kasszat stb\" De ezt most is tudjak meg a hatalmi harc folyik es egymas lejaratasa a vilag elött. En csak azert irtam le az en velemenyem, mert a meghivasnak nem tudok eleget tenni, de ha elolvastak köszönöm ez az en allasfoglalasom es nezetem arrol ami kis hazankba folyik mar 20 eve! Itt a munka azon folyik, hogy annak a 365 fönek jol menjenek a dolgai akik a Parlamentben melegednek es nem az orszag jobb lete az emberek megelhetese erdekeben munkalkodnak ! Kis csoportos foglalkozas a cel! Veget ert a kommunizmus amire mindenki vagyott es a helyzet az annyira megvaltozott, hogy mar az ember nem szamit! Minden reszt vevönek akik az elmult 20 ev alatt a politikai harc teren kapott hatalmat az sajnos nem elt vele hanem vissza elt! Part es hovatartozasra tekintet nelkul! Hallassak a hangjukat minnel több csaladhoz jusson el az Önök velemenye, nyissak fel az emberek szemet, vezessek ra öket, hogy nem ez a jövö! Tegyenek le Önök jo programot alternativakat es allatsak a tömeget maguk möge! Legyen vege ennek a sehova nem vezetö politizalasnak, meg kell csinalni a Reformokat, hogy vegre Magyarorszag is a fejlödes a felzarkozas utjara tudjon lepni! A jo pelda Svedorszag (itt nem az adorendszerre gondolok) reformokat a 60-as evekben mikor megcsinaltak igaz a szegenyeknek eleg huzos volt es az egesz nemzetnek, de megkell nezni hova jutott! Szegeny orszagbol milyen gazdag orszag lett.Reformok nelkul nincs fejlödes!
Ha valaki gatolja es ellene van a reformoknak azoktol elkell venni a furdöszabat, a benti WC-t a központifutest, az nyugati autojat vissza a Trabant korszkakba es igy tovabb, mert ezek a dolgok is a fejlödest szolgaltak, nem kell mobil telefon, sem mosogep, mert kezzel is lehet mosni, mint regen! Nem is untatom Önt tovabb az en gondolataimmal, de lehet hogy van benne olyan amit megkellene fontolni es a mostani rossz irany helyett mas utra vinni a gondolkodast a jövö fogalmat es hallani a sorok között amit a mostani elitt mond! Mert sajnos igy Demjan Sandornak lesz igaza, (Ö egy nagy tudasu ember) aki azt mondta a szegenyseg igy meg vagy 10 even keresztul nem fog megszunni, es rosszabb lesz a helyzet! Önök biztos tudjak vagy sejtik mire gondolt mikor ezeket a szavakat mondta! Eltunt a közep osztaly Magyarorszagon , eltunt a mozgatorugo! Szegenyseg es a gazdagsag a ket polus! Itt nem az a kerdes ,hogy lett gazdag es nem irigyelni kell hanem azert kell tenni, hogy mindenkinek jo legyen tunjön el a szegenyseg legyen közeposztaly ismet! Eltuntek a nagy gyarak minden magan lett amiröl almodtunk. Adjon munkat a gazdag miert, ha jol bele gondolunk magas az ado, magas a munkaadoi jarulek. Miert gyujtse meg a bajat miert legyen kevesebb a tulajdonos zsebebe, ugy gondolkodnak mindenki oldja meg a megelheteset ahogy tudja! Nagyon rossz szemlelet! Magyarorszagon miert nem lehet az ado, mint Romaniaba 18%? Vagy mint Szlovakiaba? Nem kell csodalkozni, hogy elmennek a valalkozok a környezö orszagokban, mert igy több marad nekik! Le kell csökkenteni az allami apparatust a computer korszakban, nem kell az orszaggyulesi kepviselöknek magas juttatast adni adomentesen, mert nem csinalnak semmit! Dolgozzanak, mint regen es kapjanak napidijat, ha nem dolgoznak miert kapnak fizetest? Munkahely teremtes, azt pedig mindenki maganak tudja megcsinalni, mint mashol teszik, mivel a nagy vallalatok megszuntek! Teret engedtek a szelhamossagnak körbe tartozas van nem fizetnek az ado hivatal ra ul az emberek nyakara akik Ön hibajukon kivul nem fizettek be az adot, ha pedig megprobalnak valamit tenni, hogy semmisitsek meg azt amit epitettek stb, akkor meg ök a törveny sertök! Miböl fizessenek becsuletesen hogy lehet igy elni, mikor a törveny azok oldalan all akik megsertik azt???????????????????????? Egynek örulök most, hogy en nem elek otthon, mert en ezt nem birnam elviselni, amilyen helyzet van ma otthon es ez a nagy szabadsagnak a következmenye, taptalaja a csalasnak a megalazasnak es a korrupcionak! Mikor ismerte el az adohivatal egyszer is vagy tekintett el az ado hatralektol vagy annak kamataitol, hogy valaki azert nem fizetett,mert aldozat es nincs törveny arra, hogy akinek dolgoztam fizessen (vallakozasok tömkellegeröl van szo, akik tönkre mentek) Aki nem fizetett az meg most is el jot nevet mindazon amit tettek! Hogy lehet igy munkahelyeket teremteni, mikor nem a vallalkozonak, de a munkavallalonak sem lehet a megdolgozott munkaberet kifizetni, mert nincs miböl! Az ado hivatalt ez nem erdekli, mert a könyvelesben szerepel! Kellene erre is törvenyt hozni en ugy gondolom, hogy ilyen ne fordulhasson elö!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm
Udvözlöm es sok sikert kivanok!

 

© Copyright 2009 | All rights reserved.